WakaWaka, de oplossing voor mensen zonder elektriciteit.

no images were found

De middelbare school van Mundindi bevindt zich in het binnenland van Tanzania. De omstandigheden zijn daar behoorlijk primitief. Beperkt sanitair en stromend water, en geen elektriciteit. Voor huishoudelijke verlichting wordt meestal gebruik gemaakt van kerosine lampen. Het werken bij deze lampen is brandgevaarlijk, ongezond en de kerosine is duur. Een duurzaam, veilig en goedkoop alternatief hiervoor zijn lampen op zonne-energie. De WakaWaka lampen zijn juist ontwikkeld voor deze situaties. Dit project van Karibu Tanzania stelt zich tot doel  om alle leerlingen van de Mundindi Secundary School een WakaWaka lamp beschikbaar te stellen. Hierdoor kunnen zij in de avonduren goedkoop en veilig studeren en huiswerk maken.

WakaWaka schijnt fel 

no images were found

De bijzondere techniek die wordt gebruikt in WakaWaka (Swahili voor ´Shine bright´) is van Nederlandse bodem. Een innovatieve chip zorgt ervoor dat de lamp in alle weersomstandigheden het maximale aan energie haalt uit het beschikbare zonlicht. Hierdoor is het mogelijk om zogenoemde ‘carbon credits’ te generen. De opbrengsten hiervan worden aangewend om WakaWaka voor een zo laag mogelijk bedrag aan te bieden aan mensen die rond moeten komen van minder dan Tsh 3000 ( € 1,50) per dag.

16 uur leeslicht op een volle batterij

no images were found

WakaWaka Light biedt ruim 16 uur leeslicht op een volle batterij die in eén dag opgeladen is. Er kan ook gekozen worden voor lagere lichtsterktes waardoor de lamp tot wel 80 uur kan branden. Een leuk, maar ook slim aspect van het ingenieuze ontwerp is dat deze op de hals van een fles past. Ook ophangen aan het plafond, om een hele kamer te verlichten, is een mogelijkheid.

Meer gegevens kan je vinden op  www.waka-waka.com

Voor € 20,- geef je een WakaWaka Light voor een leerling in Tanzania!

  

KOM  NU  IN  AKTIE !

Wacht niet langer en geef een lamp voor een leerling in Tanzania. Maak één van bovenstaande bedragen over op rekening 32306 t.n.v. Stichting Karibu Tanzania. Vermeld:  WakaWaka en je naam en adres. Een aangekochte lamp zal per omgaande worden thuisbezorgd.

Invalid Displayed Gallery

Dutch Design Office
PCC Alkmaar
ncdo
Kroon Olie
Wilde Ganzen
Rotary Clubs
Eriks
Genap
Online Stempels
YouBeDo
Keer op keer