project: bouw van een kantoor voor SHIPO in Njombe
projectnummer: TMSHIPA
budget: € 75.000,-
subsidie: € 65.000,-
subsidieverstrekker: Connect International
oplevering: eind 2007

omschrijving:

Bij SHIPO werkten in 2007 nog 20 mensen. Ze waren gehuisvest in een heel oud en klein gebouwtje dat door de plaatselijke overheid beschikbaar was gesteld; als haringen in een ton zaten ze daar op nog geen 100 m2 kantoorruimte!

Een gevolg van de goede resultaten die geboekt worden bij de veelsoortige ontwikkelingsprojecten is, dat er steeds meer werk op deze enthousiaste groep mensen afkomt. Om door te kunnen groeien hadden ze dringend behoefte aan ruimere huisvesting.

Daarom heeft Bouw Service Heyloo, in opdracht van Karibu-Tanzania, gratis een nieuw gebouw ontworpen. Daarin zijn, naast de nodige kantoorruimten, een magazijn en een werkplaats, ook cursusruimten opgenomen. SHIPO kan zo de cursussen die zij verzorgt, in eigen huis aanbieden.

no images were found

Connect International heeft de financiering geregeld en SHIPO heeft de bouw in eigen beheer uitgevoerd onder leiding van haar uitvoerder, Marcus Mhagama.

De eerste fase is eind 2007 in gebruik genomen. En dat was hard nodig want het personeelsbestand is in korte tijd spectaculair gegroeid naar 29 mensen. In het nieuwe gebouw staat hen ruim 800 m2 ter beschikking want er is op een groei naar 40 medewerkers gerekend! Lesruimte voor 70 cursisten maakt ook deel uit van het gebouw.

In 2009 is de tweede fase van het project gerealiseerd: in een extra vleugel aan de achterzijde is een flinke cantine, een keukentje en een werkplaats opgenomen.

In 2010 hebben we de ergste hoogteverschillen in het omliggend terrein aangepakt met een van het bisdom geleende shovel. En meteen is de tijdelijke toegang via het terrein van de buren, vervangen door een nieuwe, eigen entree direct toegankelijk vanaf de asfaltweg.

Kroon Olie
Wilde Ganzen
Rotary Clubs
Eriks
Genap
Online Stempels
YouBeDo
Keer op keer
Dutch Design Office
PCC Alkmaar
ncdo