Na het volgen van een korte videocursus bij het Bonhoeffercollege werd in maart samen met Niek Mannes een videofilm gemonteerd voor de leerlingen van het PCC. De video laat zien hoe de studenten van de Mundindi Secondary School de opening vieren van de eerste slaapvleugel van het meisjesdormitory in Amani. Bekijk de video hier.

no images were found

Begin april vonden op de vijf vestigingen van het PCC weer de actiedagen plaats. Op het Lyceum aan de Bleekerskade werd de traditionele volleybalmarathon gehouden. Onder grote belangstelling werd 24 uur lang onafgebroken gevolleybald: 175 eindexamen-leerlingen en docenten speelden in 20 teams een competitie die deze keer eens niet door de leraren, maar door een van de VWO teams werd gewonnen. Deze actie alleen al leverde ruim € 5500,- op! Videobeelden zijn hier  en hier te zien.

*

no images were found

Een paar dagen later gingen ook de lagere klassen van het Lyceum aan de slag, net als de leerlingen van de vestigingen aan de Fabritiusstraat en die in Bergen en Heiloo. Uiteindelijk zou het astronomische bedrag van bijna € 36.000,- bijeengebracht worden. Nog nooit in de geschiedenius van het PCC werd zo’n resultaat bereikt!

*

*

*

Op 12 april stonden we met veel andere goededoelenorganisaties op de millenniummarkt van Heiloo. We lieten wat van onze activiteiten zien aan het winkelend publiek. De cookit, een eenvoudige kartonnen constructie bekleed met aluminiumfolie, waarmee je op zonnekracht kunt koken, trok de aandacht, net als een model van de touwpompen die SHIPO in Tanzania laat installeren.

*

*

no images were found

Op 5 juli waren we met Walter en Francisca Mgina bij het PCC in de Fabritiusstraat te Alkmaar om de cheque voor dit jaar in ontvangst te nemen. Op de foto toont Francisca de hundi, zoals dat in Tanzania heet, met het gigantische bedrag van € 35.785,- De cheque was door de drie prijswinnende leerlingen Jip Meendering, Lars Olgers en Ella Smorenberg overhandigd.

*

*

no images were found

Voor november was weer een reis naar onze projecten voorbereid. Helaas is dat bezoek voortijdig geëindigd: op de eerste dag bij SHIPO werd Ton namelijk teruggeroepen naar Nederland omdat zijn vrouw plotseling in het ziekenhuis was opgenomen. SHIPO’s program manager, Morten van Donk, ging daarom namens Karibu-Tanzania naar Amani om de overdracht van de tweede slaapzaal bij te wonen. U kunt dat hier op video bekijken. Er is nu slaapplaats voor 120 meisjes van de Mundindi Secondary School. Aan het derde slaapgebouw wordt intussen doorgewerkt en ook het huis voor de matron, de lerares die toezicht zal houden op de leerlingen, schiet al lekker op.

 

Dutch Design Office
PCC Alkmaar
ncdo
Kroon Olie
Wilde Ganzen
Rotary Clubs
Eriks
Genap
Online Stempels
YouBeDo
Keer op keer