December 2007

Het nieuwe kantoor voor Shipo is zo goed als klaar. In het gebouw is ook ruimte ingericht voor het geven van cursussen zodat Shipo dit belangrijke werk in 2008 behoorlijk kan uitbreiden.

Karibu-Tanzania heeft nu een eigen gironummer: 32306 t.n.v. KARIBU TANZANIA te Heiloo en de ANBI-erkenning is door de belastingdienst verleend.

November 2007

De Christiaan Stiemerschool is bijna klaar! De Chairman van Lyamkena, het dorp waartoe Malombwe behoort, verwacht dat de school in januari, als het Tanzaniaanse schooljaar begint, kan worden geopend. De eerst 5 groepen kunnen dan gehuisvest worden. Wij van Karibu-Tanzania gaan proberen daarbij aanwezig te zijn. We zien het als een vakantiereisje en betalen de reiskosten natuurlijk zelf.

September 2007

Er is een donatie ontvangen voor een 5e student. De donateur zou graag zien dat daarmee een student een technische opleiding kan volgen. Shipo onderzoekt de mogelijkheden.

Augustus 2007

In Malombwe zijn de leraarswoning en het 1e bouwblok van de nieuwe school nu onder de kap. In de woning zijn de plafonds klaar en in het schoolblok is ermee begonnen. Van het 2e bouwblok, waarin ook 2 leslokalen komen, zijn de muren bijna klaar. De dorpelingen zijn bezig met het bakken van de stenen voor het laatste metselwerk.

Juni 2007

De golfplaten voor de daken van de school in Malombwe zijn gearriveerd. Er kan dus met het dak worden begonnen.

April 2007

In Malombwe werken de dorpelingen hard aan de bouw van de leraarswoning en aan het 1e bouwblok van hun nieuwe primary school.

In Njombe is de ruwbouw van het nieuwe SHIPO-kantoor bijna klaar. Het ziet ernaar uit dat zij nog dit jaar kunnen verhuizen!

Dutch Design Office
PCC Alkmaar
ncdo
Kroon Olie
Wilde Ganzen
Rotary Clubs
Eriks
Genap
Online Stempels
YouBeDo
Keer op keer